EMF straling in Rood Lichttherapie Apparaten: Wat Je Moet Weten

We krijgen soms vragen over de effecten van het elektromagnetische veld (EMF) in onze rood lichttherapie lampen. Elektronische apparaten, zoals rood lichttherapie-apparaten, stralen een elektromagnetisch veld uit als een bijproduct van de energie die ze gebruiken en genereren. Je vraagt je misschien af of het gezond of veilig is om dicht bij een roodlichttherapie-apparaat te staan, of dat er gevaar dreigt door de EMF's die het apparaat produceert.

Dit artikel is bedoeld om je te informeren over EMF's, hun veiligheid en de uitgebreide maatregelen die we bij Helios Red Therapy hebben genomen om je te beschermen tegen ongewenste blootstelling aan EMF's.

 

Wat is EMF precies?

EMF straling in rood lichttherapie en infraroodlampen

Elektromagnetische velden (EMF's) omringen ons voortdurend maar zijn onzichtbaar voor het menselijk oog. EMF's kunnen zowel natuurlijk als door de mens gemaakt zijn. Bijvoorbeeld; de aarde heeft zijn eigen magnetische velden en frequenties, zoals het magnetische veld dat kompassen naar het noorden doet richten. Kunstmatige of onnatuurlijke EMF's zijn die welke door mensen zijn gecreëerd - denk aan magnetrons en mobiele telefoons.

EMF's geven energie af die wordt uitgezonden in een sinusgolfpatroon dat heen en weer schommelt in pieken en dalen. Elektrische apparaten stralen elektromagnetische velden uit met lage frequentie, wat betekent dat de golflengtes lang zijn, terwijl röntgenmachines hogere frequenties en snellere golflengtes genereren.

Elektromagnetische velden bestaan uit zowel elektrische velden als magnetische velden. Een elektrisch veld bestaat overal waar een positieve of negatieve elektrische lading aanwezig is, of het apparaat nu is ingeschakeld of niet. Elektrische velden worden gemeten in volts.

Magnetische velden ontstaan wanneer er een stroom vloeit (wanneer het apparaat is ingeschakeld). Hoe hoger de stroom, hoe sterker het magnetische veld. De dichtheid van magnetische velden wordt gemeten in microtesla of millitesla.

Bij elektrische apparaten zoals een roodlichttherapie-apparaat beschouwen we zowel elektrische als magnetische velden samen, wat resulteert in een elektromagnetische golf die plaatsvindt op een radiogolf (RF). Je kunt in het bovenstaande diagram zien dat radiogolf verwijst naar een specifiek bereik van elektromagnetische golven per seconde.

Onze LED-therapielichten hebben een enorme lichtopbrengst - de krachtigste op de markt van vandaag - wat geweldig nieuws is als je de kracht van rood en nabij-infrarood licht wilt benutten om genezing en welzijn te bevorderen. Een logische vervolgvraag daarop met terechte reden tot bezorgdheid is over het elektromagnetische veld dat gepaard gaat met deze output.

 

Waarom zijn er zorgen over EMF?

Elektromagnetische velden kunnen worden gekarakteriseerd door lage-frequentie golflengtes of hoge-frequentie golflengtes (kijk nogmaals naar de afbeelding hierboven).

Lage-frequentie en hoge-frequentie elektromagnetische velden beïnvloeden je lichaam op verschillende manieren. Golflengtes met een hogere frequentie dragen zoveel energie dat ze soms bindingen tussen moleculen breken, waardoor cellen of DNA beschadigd raken. Hoge-frequente EMF's worden ioniserende straling genoemd.

Golflengtes met een lagere frequentie kunnen chemische bindingen tussen moleculen niet verbreken en worden daarom niet-ioniserende straling genoemd. Rood lichttherapie lampen zijn een voorbeeld van een elektromagnetisch veld met lage frequentie dat niet-ioniserende straling uitzendt.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vormen elektromagnetische velden met lage frequentie een minder groot gevaar voor je lichaam dan elektromagnetische velden met hogere frequentie. Er is weinig overtuigend bewijs dat ze schade of nadelige bijwerkingen kunnen veroorzaken bij mensen, zoals schade aan DNA of cellen.

De langetermijneffecten van elektromagnetische velden met lage frequentie zijn echter nog niet goed onderzocht. Er is bijvoorbeeld geen bewijs dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen het elektromagnetische veld met radiofrequentie van een mobiele telefoon en nadelige gezondheidseffecten. Er wordt echter nog steeds onderzoek gedaan door het RIVM naar de vraag of blootstelling aan elektromagnetische velden met lage frequentie vermoeidheid, duizeligheid, concentratieverlies of slaapstoornissen kan veroorzaken.

Met een gebrek aan overtuigend bewijs is het natuurlijk verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om de blootstelling aan EMF's te beperken, zelfs als de EMF's die worden uitgezonden door roodlichttherapie lampen aan het onderste uiteinde van het spectrum liggen.

 

Alle Elektrische Apparaten Creëren EMF - Allemaal.

Het belangrijkste concept dat je moet onthouden, is dat elk elektrisch apparaat enige vorm van EMF creëert als bijproduct van het gebruik van elektriciteit. Allemaal. Ieder van hen. Het is letterlijk onmogelijk voor een apparaat om elektronen te laten stromen en geen EMF te creëren. Wat het belangrijkste verschil is in dit alles, is hoe je de EMF-meting beperkt en beschermt tegen de straling. Hoewel je EMF-creatie niet kunt stoppen, kun je wel voorkomen dat het zich verspreidt.

 

De maatregelen die Helios Red Therapy neemt tegen EMF Blootstelling

We hebben de grootste voorzorgsmaatregelen genomen bij het ontwerpen van onze Helios Red Therapy rood lichttherapie lampen om jou te beschermen tegen onnodige blootstelling aan EMF's.

Je kunt er zeker van zijn dat wanneer je onze rood lichttherapie lampen met lage EMF gebruikt, je jezelf niet blootstelt aan ongewenste EMF's, omdat we geavanceerde componenten in onze apparaten hebben geïntegreerd om als barrière te dienen.

Al onze rood lichttherapie lampen maken gebruik van ‘EMF-shields’ die voorkomen dat de LED-drivers, de LED-printplaat en de voedingskabels EMF-straling uitstralen. 'EMF shielding' is het proces van het verlagen van het elektromagnetische veld in een gebied door het af te schermen met geleidend materiaal.

 

We hebben NUL EMF-uitstoot op de aanbevolen behandelafstand van 10 tot 15 cm.

EMF's zijn het sterkst dicht bij de bron van de lading of de geladen geleider, maar de kracht neemt snel af naarmate de afstand van de bron van de lading toeneemt. Dit betekent dat als je je dagelijkse rood lichttherapie op een afstand van 10 tot 15 cm van het apparaat uitvoert, je optimaal profiteert van de voordelen van rood en nabij-infrarood lichtgolven, zonder enige blootstelling aan EMF's.

 

Onze Conclusie

Onze toewijding is om je de meest geavanceerde, krachtige rood lichttherapie lampen op de markt te leveren, terwijl we je beschermen tegen EMF's. Weinig tot bijna geen emissie van EMF is altijd ideaal.

Helios Red Therapy apparaten behoren tot de meest technologisch geavanceerde apparaten die beschikbaar zijn. Alles wat we doen is gebaseerd op wetenschap en veiligheid, om ervoor te zorgen dat je uitstekende resultaten behaalt met deze krachtige op licht gebaseerde genezingsmodaliteit.

 

Veelgestelde Vragen

V: Wat zijn de symptomen van gevoeligheid voor EMF?
A: EMF-straling veroorzaakt slaapstoornissen zoals slapeloosheid, hoofdpijn, depressie en depressieve symptomen, uitputting en vermoeidheid.
 
V: Hoe kun je jezelf beschermen tegen EMF?
A: Laat je lichaam ademen. Gebruik laptops en tablets niet op je schoot. Bewaar je telefoon niet in je broekzak. Houd bij het bellen je telefoon niet tegen je oor. Gebruik in plaats daarvan een bedraad headset.
Terug naar blog

Probeer nu 120 dagen thuis uit

Ontdek de natuurlijke voordelen van lichttherapie voor o.a. huidgezondheid, pijnverlichting en verhoogde energie. Probeer het nu 120 dagen thuis uit en ervaar zelf de transformatie.