Lees deze 7 cruciale tips vóór je een Rood Licht Therapie Lamp koopt!

Deze koopgids richt zich op de essentiële overwegingen bij de aankoop van een rood licht therapie lamp. We delen de belangrijke punten om op te letten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.


Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een rood licht therapie lamp zijn:

Effectiviteit: Golflengte, stralingsintensiteit en wattage.

EMF uitstoot en flikkering

Behandelgebied dat past bij uw behoeften.

Een betrouwbaar merk met goede recensies.

Juiste veiligheidscertificering.

Gebruiksgemak, zoals timers en ophangmogelijkheden.

De garantieduur.

In dit artikel duiken we dieper in het belang van deze specificaties en hoe ze bijdragen aan de effectiviteit van de therapie, zodat je verzekerd bent van de beste keuze voor jouw situatie.

Kern van Effectiviteit: Golflengte, Intensiteit en Wattage

Het succes van rood lichttherapie hangt in de kern af van de nauwkeurige afstemming van drie cruciale specificaties: golflengte, intensiteit en wattage. De golflengte bepaalt de diepte van penetratie in de huid, de intensiteit en wattage zorgen voor voldoende energieafgifte om de cellulaire processen te stimuleren en therapeutische voordelen te bieden. Een te lage intensiteit en wattage kan resulteren in suboptimale resultaten. Bij het kiezen van een rood lichttherapielamp is het van groot belang om deze parameters zorgvuldig te controleren.


Golflengte: het juiste spectrum

Om optimaal te profiteren van de fantastische gezondheidsvoordelen van roodlichttherapie, moet het product het juiste spectrum aan golflengten bieden. Dit betekent dat het zowel rode als nabij-infrarode golflengten moet omvatten, die samenwerken om zowel de oppervlakte als de diepere lagen van de huid te behandelen. Dit is cruciaal om de volledige voordelen van roodlichttherapie te benutten en gezondheidsproblemen effectief aan te pakken.


Rood licht, met een golflengte van 660 nanometer, dringt door tot het oppervlak van de huid en verbetert de complexie en egaliseert oneffen pigmentatie. Nabij-infrarood licht, met een golflengte van 850 nm, dringt dieper door in de huid en biedt diverse gezondheidsvoordelen, zoals ontstekingsremming, verbeterd spierherstel en wondgenezing.

Penetratie rood licht therapie

Penetratie van licht in verschillende huidlagen.


Onze apparaten bieden de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen rood licht (660 nm) en nabij-infrarood licht (850 nm), of beide tegelijkertijd te gebruiken, om alle voordelen te benutten. Deze veelzijdigheid is zeldzaam, aangezien veel producten op de markt niet de optie bieden om tussen verschillende golflengten te schakelen.


Stralingsintensiteit

Stralingsintensiteit is een cruciaal aspect van rood licht therapie dat de effectiviteit van de behandeling aanzienlijk kan beïnvloeden. Het verwijst naar de hoeveelheid lichtenergie die wordt uitgestraald door de lamp en wordt gemeten in milliwatt per vierkante centimeter (mW/cm²).

Intensiteit rood licht therapie lamp

De intensiteit bepaalt in hoeverre het licht de huid en weefsels kan doordringen en welke biologische reacties het kan activeren. Een hogere intensiteit kan resulteren in diepere penetratie van het licht in de huid en weefsels, wat gunstig is voor het bereiken van dieper gelegen doelen, zoals spieren, gewrichten en andere interne structuren. Belangrijk om op te merken is dat de intensiteit lager wordt naarmate je verder van de lamp af gaat staan, let daarom altijd op welke afstand de stralingsintensiteit gemeten is wanneer je de vergelijking maakt.


Wattage

Het wattage verwijst naar de hoeveelheid uitgestraald vermogen. Bij een rood licht therapie lamp met een laag vermogen bereik je mogelijk niet de optimale gezondheidsvoordelen en verspil je uiteindelijk je investering. Dit is bijna altijd het geval bij de trendy rood licht apparaten zoals maskers.

De vermogensdichtheid kan worden afgeleid door te kijken naar het aantal watt in een lamp, wat vaak hoger is bij grotere apparaten. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, de LED-chips in het roodlichttherapie lamp spelen ook een rol. Neem bijvoorbeeld onze Helios Pro, Elite en ClinicPro, deze zijn allemaal uitgerust met 5 Watt LED-chips. Vergelijk dit met concurrenten die LED-chips hebben van 2-3 Watt. Dit betekent dat hun vermogen en therapeutische effectiviteit veel lager zijn in apparaten die even groot zijn.

Aanbevolen rood licht therapie apparaten

Populairste keuze

Dit compacte en betaalbare apparaat vormt het ideale instapmodel voor iedereen die de kennis wil maken met de voordelen van rood licht therapie.


Dankzij het handige formaat plaats je de Helios Pro moeiteloos op tafel en start je direct met gerichte behandelingen. Of je nu je gezichtshuid wilt verjongen of specifieke lichaamsdelen wilt verlichten van pijn, de Helios Pro maakt het mogelijk met gemak en precisie.

Beste prijs-prestatieverhouding

Met een indrukwekkend vermogen van 1500W is dit de ultieme krachtpatser in rood lichttherapie, ideaal voor zowel professionals als thuisgebruikers die op zoek zijn naar top prestaties.


Dit model, met de beste prijs-prestatieverhouding, maakt volledige lichaamsbehandelingen met rood licht therapie toegankelijk en eenvoudig. Maximaliseer gezondheidsvoordelen in minimale tijd.

Vaak over het hoofd gezien: EMF uitstoot en flikkering

EMF uitstoot
EMF is een vorm van straling die wordt uitgezonden door alle elektronische apparaten. In hoge, aanhoudende doses kunnen EMF-golflengten schadelijk zijn voor mensen.

Veel roodlichttherapie apparaten op de markt van vandaag vertonen hoge niveaus van EMF-uitstoot. Sommige concurrenten van roodlichttherapie apparaten hebben overdreven complexe en onnodige elektronische functies, wat leidt tot een overvloed aan EMF-uitstoot in hun apparaten, zonder veel voordeel voor de gebruiker.

Bij Helios Red Therapy hebben we prioriteit gegeven aan jouw veiligheid. Onze apparaten zijn uitgerust met EMF shields om lage EMF-uitstoot te garanderen. Dit zorgt ervoor dat onze apparaten nul EMF uitstoot hebben op behandelafstand. Jouw welzijn staat bij ons centraal, en we willen ervoor zorgen dat je kunt genieten van de voordelen van roodlichttherapie zonder blootstelling aan schadelijke straling.Flikkering

De meeste goedkope merken hebben leds met een hoge flikkeringssnelheid die hoofdpijn veroorzaken. Heb je ooit gemerkt dat sommige LED-lampen op camera's snel aan en uit lijken te knipperen? Of ben je een ruimte binnengegaan waarin je je leek te bevinden in een stroboscoop-achtige omgeving? Dit komt doordat de LED's van deze lampen snel aan en uit knipperen om energie te besparen. Dit is prima voor de meeste huishoudelijke verlichting, maar niet geschikt voor LED's die worden gebruikt in roodlichttherapie.Hoewel je de flikkering misschien niet meteen opmerkt, kan dit op den duur biologische stress veroorzaken in je lichaamssystemen. Je kunt mogelijk hoofdpijn ervaren en last krijgen van oogspanning.


We zijn er trots op te kunnen zeggen dat Helios Red Therapy-apparaten volledig vrij zijn van flikkering. Hierdoor krijg je een apparaat krijgt met LED's die zorgen voor een veilige behandeling, krachtige therapeutische voordelen en comfort.


Behandelgebied dat past bij jouw behoeften

Het formaat van de lamp die je nodig hebt hangt af van het behandelgebied dat past bij jouw doelen met rood lichttherapie. Het is van groot belang om een lamp van het juiste formaat te kiezen omdat de intensiteit van een lamp afneemt naarmate je er verder van af gaat staan. Je behandeld dan weliswaar een groter gebied maar dit heeft veel minder therapeutisch effect. 

Als je een plaatselijk gebied wilt behandelen, zoals je gezicht, nek, hoofdhuid, een verrekte spier of een pijnlijke knie, kan een klein roodlichtpaneel ideaal zijn. Grotere lampen zijn effectiever bij de behandeling van wijdverspreide aandoeningen en voor behandeling van het hele lichaam.


Een van de belangrijkste overwegingen is het behandelgebied. Hoewel je een klein roodlichtapparaat kunt gebruiken om grotere delen van het lichaam te behandelen, kan dit resulteren in langdurige therapiesessies. Om effectief alle gebieden te bereiken die je wilt behandelen, zou je het apparaat meerdere keren moeten herpositioneren.

Gemoedsrust: laatste punten om op te letten

1. Een betrouwbaar merk met goede recensies
Kies voor een lamp van een betrouwbaar merk met een goede reputatie. Lees online recensies van andere gebruikers om te zien wat hun ervaringen zijn met het merk en het specifieke apparaat dat je overweegt. Zoek naar merken die een goede klantenservice hebben.

2. Juiste veiligheidscertificering
Let erop dat de lamp die je koopt CE gekeurd is in Europa of FDA gekeurd als je in Amerika een lamp koopt. We adviseren je ten zeerste om rood lichttherapie lampen te vermijden die dit niet zijn.


3. Gebruiksgemak
Kies voor een lamp die gebruiksvriendelijk is. Let op features zoals timers, die het apparaat na de behandeltijd automatisch uitschakelen, en ophangmogelijkheden, zodat je het apparaat eenvoudig kunt positioneren. Onze apparaten komen met extra accessoires, zoals een ophangsysteem en oogbescherming.


4. De garantieduur
Een goede garantieduur geeft je zekerheid over de kwaliteit van het apparaat. Waar de meeste aanbieders 1 tot 2 jaar garantie hebben, biedt Helios Red Therapy 3 jaar garantie op al haar apparaten. 

Welke Rood Licht Therapie lamp moet ik kiezen?

Kiezen voor de juiste roodlichttherapie lamp kan uitdagend zijn, maar bij Helios Red Therapy maken we het eenvoudig. Onze lampen, variërend van de Helios Pro voor gerichte behandelingen tot de krachtige Helios ClinicPro voor volledig lichaambehandelingen, zijn ontworpen met jouw gemak en effectiviteit in gedachten. Elk model voldoet aan strenge kwaliteitsnormen, met de juiste vermogensdichtheid, minimale flikkering, en optimale golflengtes voor maximale therapeutische voordelen.


Vermijd het risico van inferieure apparaten. Kies Helios Red Therapy voor betrouwbare, efficiënte roodlichttherapie die echt verschil maakt in je gezondheid en welzijn.

Veelgestelde vragen

Waarom is vermogensdichtheid belangrijk bij roodlichttherapie?

Vermogensdichtheid is belangrijk omdat het aangeeft hoeveel vermogen het roodlichttherapieapparaat levert. Een hogere vermogensdichtheid betekent dat het apparaat meer energie levert, wat resulteert in effectievere behandelingen. Apparaten met lage vermogensdichtheid kunnen minder therapeutische voordelen bieden en vereisen langere behandelingssessies.

Waarom is flikkering belangrijk bij roodlichttherapie?

Geen flikkering is belangrijk omdat het zorgt voor een comfortabele behandeling zonder de stress van flikkerend licht. Apparaten met hoge flikkeringssnelheden kunnen hoofdpijn veroorzaken en ongemakkelijk zijn om te gebruiken. Onze Helios Red Therapy-apparaten hebben geen flikkering om je behandeling zo aangenaam mogelijk te maken.

Waarom is lage EMF uitstoot belangrijk bij roodlichttherapie?

Lage EMF-uitstoot is belangrijk omdat het jouw gezondheid en veiligheid beschermt tegen schadelijke straling. Hoge EMF-niveaus kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Onze apparaten zijn ontworpen met lage EMF-uitstoot om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van de voordelen van roodlichttherapie zonder blootstelling aan schadelijke straling.

Is rood licht therapie wetenschappelijk onderzocht??

Ja, wetenschappelijke studies bevestigen dat roodlichttherapie effectief is voor huidaandoeningen, spierpijn, en ontstekingen. Onze producten steunen op deze onderzoeken. Meer details hierover vind je op onze onderzoekenpagina.


Wat is het verschil tussen Helios en andere aanbieders?

Het belangrijkste verschil tussen Helios Red Therapy en andere aanbieders is de kwaliteit en effectiviteit van onze apparaten. Onze producten zijn gecertificeerd en voldoen aan de hoogste normen voor vermogensdichtheid, lage flikkeringssnelheid, lage EMF-uitstoot en nauwkeurige golflengten.We hebben onze apparaten zorgvuldig ontworpen om de beste resultaten te leveren bij de behandeling van huidaandoeningen, spierpijn, ontstekingen en meer.

Helios Red Light Therapy - Rood Licht Therapie - Helios vs concurrentie
Terug naar blog

Probeer nu 120 dagen thuis uit

Ontdek de natuurlijke voordelen van lichttherapie voor o.a. huidgezondheid, pijnverlichting en verhoogde energie. Probeer het nu 120 dagen thuis uit en ervaar zelf de transformatie.