Rood licht therapie voor artritis en verlichting van gewrichtspijn

In dit blog lees je hoe rood licht therapie effectief artritis en gewrichtspijn kan verlichten. Lees over de wetenschappelijke bewijzen, voordelen, en veiligheidsaspecten in dit verdiepende blog.

rood licht therapie voor artritis en gewrichtspijn

Inhoudsopgave:

 1. Introductie tot Rood Licht Therapie
 2. Hoe Werkt Rood Licht Therapie?
  • Rood Licht versus Nabij-Infrarood Licht
 3. Klinisch Bewijs: Rood Licht Therapie bij Artritis en Pijnverlichting
  • Onderzoeken en Resultaten
 4. Aanvullende Gezondheidsvoordelen van Rood Licht Therapie
  • Celwerking en Energieproductie
  • Ontstekingsmanagement
  • Verbeterde Bloedcirculatie en Genezing
  • Slaap en Circadiaanse Ritmes
 5. Risico's en Bijwerkingen van Rood Licht Therapie
 6. Conclusie en Aanbevelingen
 7. Bronnenlijst

Introductie tot Rood Licht Therapie

Rood Licht Therapie, ook bekend als fotobiomodulatie, is een niet-invasieve methode die gebruikmaakt van lage niveaus van rood of nabij-infrarood licht om lichamelijke klachten te behandelen. Recentelijk heeft rood licht therapie aan populariteit gewonnen als een effectieve behandeling voor diverse aandoeningen, waaronder artritis en gewrichtspijn.

 

Hoe Werkt Rood Licht Therapie?

Rood licht therapie -apparaten leveren specifieke golflengtes van licht die door de huid en in de cellen worden geabsorbeerd. Dit proces stimuleert de mitochondriën, de energiecentrales van de cel, om adenosinetrifosfaat (ATP) te produceren, waardoor de cellulaire energie en prestaties verbeteren. rood licht therapie maakt gebruik van twee soorten licht:

 • Rood licht (660 nm): Dit wordt gemakkelijk geabsorbeerd door oppervlakteweefsels en cellen, wat helpt bij huidverjonging en verbeterde bloedcirculatie.
 • Nabij-infrarood licht (850 nm): Dit licht kan diepere weefsels bereiken, waardoor het nuttig is voor het verlichten van spierpijn en het verminderen van ontstekingen.

 

Klinisch Bewijs: Rood Licht Therapie bij Artritis en Pijnverlichting

In tegenstelling tot de meeste huismiddeltjes wordt Rood Licht Therapie ondersteund door honderden peer-reviewed klinische studies die effectiviteit tonen bij pijn en gewrichtsaandoeningen, met zeer weinig risico's of bijwerkingen. Hier gaan we dieper in op de wetenschap en onderzoek achter LED Rood Licht Therapie-behandelingen voor pijn.
 • Rood Licht Therapie bij artritis en gewrichtspijn: Rood Licht Therapie heeft een sterke klinische staat van dienst voor pijn bij osteoartritis. In een dubbelblinde klinische studie werden 50 patiënten met degeneratieve osteoartritis in beide knieën behandeld met rood licht, infrarood licht of een placebo gedurende tien dagen. Er waren geen significante verbeteringen in pijn in de placebogroep. Maar de groepen die rood en infrarood licht kregen, zagen hun pijn met meer dan 50% verminderen. Dit leidde het onderzoeksteam tot de conclusie dat Rood Licht Therapie "effectief is bij het verlichten van pijn en invaliditeit bij degeneratieve osteoartritis van de knie".
 • Rood Licht Therapie bij enkelgewrichtspijn: In een klinische studie uit 2018 werden patiënten met acute enkelverstuikingen behandeld met rood licht van LED-apparaten gedurende zes dagen. Vergeleken met een placebogroep meldden de patiënten significant minder enkelgewrichtspijn na drie dagen. De onderzoekers concludeerden dat Rood Licht Therapie "effectief is bij pijn en oedeem in de initiële fase van enkelverstuikingen". 
 • Rood Licht Therapie bij lage rugpijn: Rood Licht Therapie heeft consequent goede klinische resultaten getoond bij lage rugpijn. Infrarood en nabij-infrarood licht hebben verbeterde pijnwaarderingen aangetoond in studies en onderzoeken, vooral voor de behandeling van chronische lage rugpijn.

 

Aanvullende Gezondheidsvoordelen van Rood Licht Therapie

Naast pijnverlichting biedt rood licht therapie andere gezondheidsvoordelen:

 • Verbeterde Celwerking en Energieproductie: Door het stimuleren van de mitochondriën verbetert rood licht therapie de celgezondheid en energieproductie in het lichaam.
 • Managen van Ontstekingen: rood licht therapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat vooral gunstig is bij aandoeningen zoals artritis.
 • Verbeterde Bloedcirculatie en Genezing: rood licht therapie bevordert de bloedcirculatie, wat essentieel is voor het genezingsproces.
 • Beter Slapen en Circadiane Ritme: De therapie kan ook helpen bij het reguleren van slaappatronen en het ondersteunen van een gezond circadiaans ritme.

 

Risico's en Bijwerkingen van Rood Licht Therapie

rood licht therapie wordt algemeen beschouwd als veilig. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van LED-apparaten voor rood licht therapie thuis zowel veilig als effectief is, met minimale risico's of bijwerkingen. Lees meer over de contra indicaties van rood licht therapie.

 

Conclusie en Aanbevelingen

Rood Licht Therapie is een veelbelovende behandelingsoptie voor artritis en gewrichtsaandoeningen. De therapie is ondersteund door klinisch bewijs en biedt een veilige, niet-invasieve methode om pijn en ontsteking te verlichten. Terwijl rood licht therapie blijft groeien in populariteit, wordt het een waardevol hulpmiddel in het arsenaal van behandelingen voor chronische pijncondities.

Het gebruik van een kwalitatief hoogwaardig roodlichttherapieapparaat zoals een Helios is snel en gemakkelijk en kan bij regelmatig gebruik de pijn verbeteren.

 

Bronnenlijst:

 1. "Rood Licht Therapie bij Degeneratieve Osteoartritis van de Knie"
 2. "Rood Licht Therapie bij Acute Enkelverstuikingen"
 3. "Rood Licht Therapie bij Lage Rugpijn"
 4. "Contra indicaties van Rood Lichttherapie"
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Ontdek Onze Infraroodlampen

1 van 3